Curriculum Vitae

Kort præsentation

Java udvikling og arkitektur
Min ekspertise ligger primært indenfor java-udvikling og arkitektur som jeg har arbejdet med siden 2001. Jeg er ofte lead developer på store projekter og har næsten altid også en finger med i arkitekturen. Trives med tunge og komplicerede opgaver der giver udfordring. Jeg er desuden stor tilhænger af OpenSource og bruger gerne OpenSource værktøjer hvor det er muligt.

Værktøjskasse
Jeg har en solid værktøjskasse der bl.a. indbefatter værktøjer som Java, Spring, Docker, Eclipse, Maven, Linux, Git, Tomcat, Nginx, Scrum og DevOps.

Se evt. også min profil på LinkedIn.

Erhvervserfaring

December 2022 - : IT Developer / Globeteam

Java backend udvikling for DCSA. Asseco's projekt afdeling blev købt af Globeteam.

December 2021 - November 2022: IT Developer / Actuo (tidligere Asseco Denmark)

Java backend udvikling for DCSA. Asseco's projekt afdeling blev købt af Globeteam.

Januar 2021 - August 2021: Developer / Shape Games

Kotlin backend udvikling med ktor. Integration med eksterne dataleverandører

Juli 2018 - August 2020: IT-Systemudvikler / Nuuday (tidligere TDC Group)

Udvikling af mikroservices med Kotlin og Spring Boot.

Mikroservices med Spring Boot og Kotlin. Integrering af backend services og udstille dem som REST services. Desuden en del devops arbejde med deploy til Kubernetes/Rancher, implementering af en CI/CD pipeline og opsætning af en ELK-stack for forbedret logging og monitorering.

Drev adoptering af Kotlin som erstatning for Java.

Marts 2018 - Juni 2018: Senior Software Engineer / Coinify Aps

Coinify købte de fleste af resourcerne fra min tidligere arbejdsgiver Tradeworks.

Lavede mest DevOps arbejde hos Coinify.

Maj 2017 - Februar 2018: Senior Software Engineer / Tradeworks

Udvikling af Tradeworks 3.0 platform baseret på Java 8, Spring Boot og Docker med en mikroservice-arkitektur og deploy til Amazon ECS.

Jeg har også lavet en del DevOps arbejde i denne stilling. Jeg var blandt andet ansvarlig for at definere og implementere server infrastrukturen i AWS, hvilket jeg anvendte Ansible og Cloudformation til. Derudover var jeg ansvarlig for at implementere release og deploy jobs i Jenkins.

Juni 2010 - Januar 2017: Systemudvikler - DIBS Payment Services
⇨ Projekt for Nets

Udvikling af en backend til et administrativt UI til butikker for en kommende betalings platform. Min rolle i teamet var som lead-developer og arkitekt for backend komponenterne som var skrevet i Java 8 med brug af diverse Spring komponenter så som Spring Boot og Spring Data REST. Desuden lavede jeg også et docker-baseret devtest miljø med brug af docker-compose for at gøre det nemt at teste hele systemet tidligt/lokalt og til brug for CI.

⇨ Projekt DX

Udvikling af DIBS’s næste generations betalingsplatform kalde DX, bestående af adskillige komponenter, blandt andet en transaktions motor, et betalingsvindue og et administrativt interface for butikker. Min rolle i teamet har været som lead-developer og nogle gange mentor og jeg har også haft stor indflydelse på arkitekturen.

Teamet har arbejdet som et Scrum-team og har i slutningen arbejdet som et DevOps team. I løbet af projektet har jeg arbejdet med mange tools og teknologier, f. Eks:

August 2004 - April 2010: Senior Consultant - Capgemini Danmark A/S Maj 2001 - Juli 2004: EDB-medarbejder - DSB Informatik Februar 2000 - Januar 2001: Systemudvikler - Framfab Danmark Oktober 1999 - Januar 2000: Programmør - Enterprise Interactive Maj 1998 - Oktober 1999: Studentermedhjælper - Danmarks Meteorologiske Institut

Uddannelse

Certificeringer

Finn Nielsen, 2023

Et dovent får